Park İnşaat'tan Duyarlı Davranış

Park İnşaat, sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekleyerek Onkoloji Hastanesi Pediatrik Hematoloji servisinde tedavi gören lösemi hastası çocukların oyun ve eğitim odasını yeniledi.

 

 İnşaat sektöründe ses getiren projelerin mimarı Park İnşaat, destek verdiği sosyal sorumluluk faaliyetleri ile de adından söz ettiriyor. Bir süre önce Onkoloji Hastanesini ziyaret eden Park İnşaat yetkilileri tadilata ihtiyaç duyulan eğitim ve oyun odasını yenileyerek örnek bir çalışmaya daha imza attı.

 

Park İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Emre Yıldırım, eğitim ve oyun odasının yenilenmesi ile ilgili yaptığı açıklamada “ Geçtiğimiz günlerde Onkoloji hastanesine yaptığımız ziyarette pediatrik hematoloji servisinde tedavi gören çocukların eğitim gördükleri ve oyun oynadıkları odanın tadilata ihtiyacı olduğunu gördük. Hastane yetkilileri ile yaptığımız görüşme neticesinde bu odanın yenilenmesine karar verdik. Çalışmalarımıza hemen başladık ve çocuklarımızın tedaviye uyumlarına katkıda bulunmak ve motivasyonlarını arttırmak amacıyla eğitim ve oyun alanlarını yeniledik. Yaptığımız çalışma kapsamında halı, perde ve duvar kâğıtlarının değişmesinin iyi olacağını düşündük. Ayrıca sınıfla ilgili düzenlemeler yapılırken, çocuklar içinde küçük bir parti düzenleyerek onların neşelerine ortak olduk” şeklinde konuştu.

 

 

 

Onkoloji Hastanesi Pediatrik Hematoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Bay ise, "Tedavi gören hastalarımızın sadece kemoterapi ve radyoterapi tedavilerini yapmıyor, onların psikolojik durumlarıyla da yakından ilgileniyoruz. Park İnşaata desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Çocukların oyun ve eğitim alanındaki bu değişiklik moral ve motivasyonları açısından olumlu olacaktır” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

 

Hastane İdarecisi Uzm. Ecz. Ahmet Sami Boşnak’ta “Hastaların ruhsal durumlarının iyi olması bizim açımızdan önemli… Bu hastaların tedavi uyumlarını da artırıyor. Müzik tedavisinin olumlu yansıması aslında Hipokrat zamanından beri bilinen bir şeydir. Hastaların güzel vakit geçirmesini arzuluyoruz ve bu tür etkinliklerle onları motive etmeye çalışıyoruz. Hastalarla sıcak diyalog kurmak çok önemli… Sağlık hizmeti genellikle soğuk ve masanın öbür ucundan verilir. Biz hastalarımızla masanın aynı tarafındayız. Çünkü bizden yardım isteyen ve el uzatılmasını bekleyen bir hasta kitlemiz var. Onkoloji hastaları genel olarak bu yapıda. Onlara sıcak bir ortamda hizmet sunmaya çalışıyoruz. Park İnşaat Ailesine de sponsorluklarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bu değişiklik çocuklarımız için moral kaynağı olacak." dedi.

 

 

Sınıf öğretmenleri Nesibe Gerek ve Ali Saman da Pasta kesip şarkılar eşliğinde çocukları eğlendirmeye çalışan Park İnşaat yetkililerine, gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür etti. Hastanede kendileri için hazırlanan müzik eğlence programında doktorlar ve diğer sağlık personelleriyle birlikte gönüllerince eğlenme fırsatı bulan çocuklar, hastalık stresinden uzaklaşmanın mutluluğunu yaşadılar.