Garanti Mortgage'den Park İnşaat'ta Ziyaret

 

Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay ve Garanti Bankası Bölge Müdürü Cenk Özsezginler Gaziantep’in lider konut üreticisi Park İnşaat’a nezaket ziyaretinde bulundu. Park inşaat merkez ofisinde gerçekleşen ziyarette, Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay konut sektörü hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Garanti Mortgage olarak Konut sektörünün güçlü ve güvenilir firmalarından Park İnşaat ile işbirliği yapmaktan memnun olduklarını dile getiren Murat Atay 2014 yılına ait değerlendirmelerini ve 2015 yılından beklentilerini şu sözlerle dile getirdi:

"2014'te yaşanan ekonomik ve politik gelişmelere, oluşan belirsizliklere rağmen mortgage sektörü açısından iyi bir yıl olduğunu söyleyebiliriz. Türkiye'de nüfus ve arz/talep artışına bağlı olarak konut sektöründe her yıl büyüme söz konusu. Bu büyümenin 2015'te de devam etmesini bekliyoruz. Ancak, kısa ve orta vadede çeşitli ekonomik ve politik gelişmelerden etkilenme ihtimaline de açık. 2015 yılı konut fiyat artışı beklentisi için de özellikle bu gelişmeleri, konut kredisi faiz oranlarının ve TÜFE'deki aylık gelişmelerin yakından gözlemlenmesi gerektiğine inanıyoruz. 2015 yılında, faiz oranlarının ise şu andaki mevcut seviyelerin altına inmesini beklemiyoruz. Fakat genel olarak 2014 yılı faiz oranı ortalamasından daha düşük seyredeceğini düşünüyoruz." 

Park İnşaat ile düzenledikleri kampanyayla ilgili bilgi veren Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, “Ev hayali kuran herkesin 2015’e, uygun kredi koşullarıyla ev sahibi olmanın mutluluğu ve huzuru içinde girmesini istiyoruz. Sunduğumuz ek avantajlarla da Park İnşaat müşterilerinin hayatını kolaylaştırmaya çalışıyor, onların geleceğini güvence altına alacak sağlıklı yatırımlar yapmasını, kurum olarak önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

Park İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Soydinç ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Garanti Bankası yöneticilerine teşekkür etti.