PARK İNŞAAT PROJELERİNDE ENGELSİZ YAŞAM AYRICALIĞI

Gayrimenkul sektörünün önde gelen kuruluşlarından Park İnşaat, Türkiye Sakatlar Derneği ile yapılan işbirliği çerçevesinde geliştireceği projelerde "Park İnşaat ile Engelsiz Yaşam" sloganıyla engellilere yönelik unsurları projelerinde genişletme kararı aldı.

Park İnşaat, Türkiye Sakatlar Derneği ile yaptığı işbirliği çerçevesinde engelliler başta olmak üzere tüm fiziksel dezavantajlı gruplar, özel ihtiyaç sahibi müşteriler ve yaşlılara yönelik uluslararası standartlarda hem evrensel hem yerel dokuyu taşıyan bütünlüklü çözümlere projelerinde yer verecek.

“Park İnşaat ile Engelsiz Yaşam” Projesi ile ilgili bilgi veren Park İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Emre Yıldırım, “Her türlü yaşam fırsatından ve ortamından eşit ve tam olarak yararlanabilmek herkesin hakkıdır. Türkiye Sakatlar Derneği ile yaptığımız işbirliği ile farklılıklara saygı göstermek ve özel ihtiyaç sahibi bireylere uluslararası standartlara uygun, yenilikçi çözümler üretmeyi Park İnşaat’ın öncelikleri arasına alıyoruz” şeklinde konuştu.

Park İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Soydinç ise; “Park inşaat tarafından gerçekleştirilecek tüm konutlarda; tekerlekli sandalye, baston, koltuk değneği, walker vb. yardımcı araç kullanan veya yaşlandığı için hareket kısıtlığı olan müşterilerimizin hiçbir engele takılmadan aktif yaşamlarını sürdürebilecekleri bir konsepti Türkiye Sakatlar Derneği ile birlikte projelerimize taşımanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan sonra geliştirdiğimiz tüm projelerde engelsiz yaşam için gerekli olan çözümleri projelerimize dahil ederek engelli müşterilerimizin yaşam kalitesine olumlu katkılar sağlamak istiyoruz” dedi.

Park İnşaat, Türkiye Sakatlar Derneği ile yaptığı işbirliği kapsamında Park İnşaat projelerinden konut satın alan engelli müşterilerinin yaşam kalitesini arttırmaya yönelik daire içi çözümlerini ücretsiz olarak sağlarken satın almalarda indirim avantajları da sunuyor. Bunun yanı sıra Park İnşaat, yeni projelerdeki ortak sosyal donatı alanlarını da engelliler ve özel ihtiyaç sahibi bireylerin gereksinimlerini de göz önüne alarak geliştirmeyi taahhüt ediyor.

Engellilerin konutlarında rahat hareket edebilmeleri için Park İnşaat tarafında ücretsiz yapılan uygulamalar başlıca şu şekilde;


Eşikler: Girişler, dış mekandaki yüzey ile aynı hizada olması sağlanacak. Çok küçük bir çıkıntı bile özellikle tekerlekli sandalye kullanıcıları için risk oluşturabilir. Eşik çok gerekliyse kot farkını yumuşatacak profiller kullanılacak.

Kapı ve Kapı kolları: Kapı açılış mesafesinin tekerlekli sandalyeye olanak tanıması için düzenlemeler yapılacak.  Kollar, zayıf beceri ile çekilebilecek formda seçilecek. Kapı kolları zeminden tekerlekli sandalyedeki bir bireyin ulaşabileceği bir yüksekliğe monte edilecek.

Koridorlar: Tekerlekli sandalyenin geçebileceği genişlikte, engellerden arındırılmış olarak tasarlanacak. Koridor ve hollerde engelli bireyin özellikle tekerlekli sandalye kullanıcısının, koridor ve hole girdikten sonra, ilk kapıyı kapatarak ikincisini açmasına olanak sağlanacak.

Asansörler: Tekerlekli sandalye ve diğer kişilerle birlikte sığabilecek genişlikte olacak.

Tuvaletler: Engelli tuvaleti, tekerlekli sandalyenin kolaylıkla sığabileceği büyüklükte tasarlanıp. Engellilerin geçişlerine yardımcı olacak tutamaklar da uygun yerlere konumlandırılacaktır.

Anahtar ve priz yükseklikleri: Duvar prizi, sabit kablolu cihazlar, anahtar ve el ile ayarlama yapılacak düğmeler, basma butonları, kontrol düğmeleri engellilerin erişilebilirlik ve ulaşılabilirlik göz önünde alınarak uygun ölçüde konumlandırılacaktır.