Park İnşaat çalışanlarından kan bağışı

PARK İNŞAAT ÇALIŞANLARINDAN KAN BAĞIŞI

İnşaat sektörünün öncü markası Park İnşaat, Türk Kızılayı ile işbirliğini sürdürmeye bu sene de devam ediyor. Türk Kızılayı’nın her zaman destekçisi olan Park İnşaatın, merkez ofis ve şantiye çalışanları geleneksel hale getirilen kan bağışı kampanyasında 25-26 Kasım tarihleri arasında kan bağışında bulundu.
Park İnşaat'ın Türk Kızılayı işbirliği ile bu yıl ikinci kez düzenlenen kan bağışı kampanyası tamamlandı. Kan bağışında toplumsal farkındalık yaratmayı ve kan bağışçıları ile kana ihtiyaç duyanlar arasında gönüllük köprüsü kurulmasına destek vermeyi hedefleyen Park İnşaat merkez ofis ve şantiye çalışanları, 25 – 26 Kasım tarihleri arasında düzenlenen bağış kampanyası ile kan bağışında bulundu.

Konut sektöründe imza attığı projelerle kalitesini perçinleyen Park İnşaat, destek verdiği sosyal sorumluluk projeleri ile de adından söz ettirmeye devam ediyor. İnsanları ev sahibi yaparken sosyal hayatın bir parçası olmayı da ihmal etmeyen Park İnşaat sosyal sorumluluk projelerinde de hep ön saflarda yer alıyor. Park İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Emre Yıldırım, kan bağışı kampanyası ile ilgili yaptığı açıklamada " bu yıl ikinci kez düzenlediğimiz ve geleneksel hale getirdiğimiz kan bağışı kampanyası ile Türk Kızılayı'na destek oluyoruz. Kan sürekli bir ihtiyaç olduğu için biz de Park İnşaat ailesi olarak bu sorumluluğun bilinci ile hareket ediyoruz ve elimizden geldiğince destek olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

 

Alternatifi Yok!

Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü verilerinden alınan bilgilere göre gelişmiş ülkelerde gönüllü kan bağışlarının nüfusa oranı %5’e ulaşırken bu oran ülkemizde %3.6 civarındadır. Günümüzde tıp ve teknoloji alanındaki tüm gelişmelere rağmen kan ve kandan elde edilen bileşenlerin yerine geçebilecek bir tedavi aracı bulunmamaktadır. Öte yandan kan, kaynağı insan olan ve elde edilmesi için başka alternatifi olmayan bir tedavi aracı olarak hayati önem taşıyor.