PARK İNŞAAT EQUESTRIAN TEAM BAŞARIYA KOŞUYOR

Binicilik Sporu dörtnala koşmanın özgürlüğünü, rüzgâra karşı durmanın ve engellerden atlamanın hissettirdiği gücü yaşamak isteyenler için bir tutku olmaya devam ediyor. Park İnşaat bu spora destek vermek amacıyla geçtiğimiz yıl dört at ve iki biniciden oluşan Park İnşaat Equestrian Team’i kurdu. 

Özünde barındırdığı doğa ve hayvan sevgisi ile bir yaşam tarzı olan binicilik sporu; insanın yeryüzündeki en asil hayvanlardan biri olan at ile birbirlerini tanıyarak, etkileyerek ve tamamlayarak oluşturdukları uyumu, seyircilere en estetik biçimde gösterdikleri bir spor dalı olarak tanımlanıyor.

İnşaat sektörünün önde gelen isimlerinden Park inşaat da binicilik sporuna destek vermek amacıyla takım kurdu. 2014 yılında at koşturmaya başlayan takım yarışlarda oldukça başarılı sonuçlar alıyor.

Park İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Soydinç binicilik takımı ile ilgili yaptığı açıklamada  “Binicilik sporuna destek vermek ve bu alanda yer almak için takım kurmaya karar verdik. Daha sonra takımımızda yarışacak atları belirledik. Takımımızın başında veteriner hekim ve binicilik antrenörü olan Serhat Erdural bulunuyor. Geçtiğimiz yıldan bu yana katıldığımız yarışlarda önemli dereceler elde ettik. Takımımızın felsefesi yarış kazanmanın yanında atlarımızı korumak, temiz parkurlar yapmak ve bu sporu elimizden geldiğince geniş kitlelere tanıtmaktır” ifadelerine yer verdi.  

Soydinç takımda bulunan atlarla ilgili verdiği bilgide;

1 adet Park Zidane isimli KWPN Hollanda ırkı 9 yaşında iğdiş,

1 adet Park Fury isimli SELLE  Francais ırkı 10 yaşında Kısrak,

1 adet Park Hector isimli Bulgar ırkı 14 yaşında iğdiş,

1 adet Park Caesar isimli BERLİNER Alman ırkı 11 yaşında  

olmak üzere 4 adet atları bulunduğunu söyledi.  

Aynı zamanda lisanslı binici olan Park İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Soydinç, takım kurulduktan sonra katıldıkları yarışmaları ise şöyle sıraladı:

Adana Anadolu Kupası  -110 cm ikincilik

20- 21 Haziran 2015 tarihlerinde İstanbul - Kemer Country Binicilik Kulübünde yapılan engel atlama yarışmaları

11-12 Temmuz 2015 tarihinde İstanbul Atlı Spor Kulübünde yapılan engel atlama yarışmaları