Organizasyonlar

Park  İnşaat, Mecidiyeköy Projesi Hak Sahipleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirdi

Dinamik, kaliteli ve yenilikçi yapısı ile kentsel dönüşüme yönelen Park İnşaat, İstanbul Mecidiyeköy Projesi hak sahipleri bilgilendirme toplantılarının ikincisini gerçekleştirdi.

“İstanbul’a değer katmak için kentsel dönüşümde de varız” sloganıyla kentsel dönüşüm projelerine yoğunlaşan Park inşaat, İstanbul Mecidiyeköy’de bulunan toplam 5 binayı kentsel dönüşüm kapsamında yenilemeye hazırlanıyor. Hak sahipleriyle görüşüp, anlaşmalara devam eden  Park İnşaat ilk kazmayı 2016 yılının ikinci yarısında vurmayı planlıyor.

Mecidiyeköy Projesi için çalışmalarını sürdüren Park İnşaat, bu kapsamda kat maliki ve aileleriyle bir araya gelerek sorularını yanıtlayan Park İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Y.Emre Yıldırım, sitenin 6306 nolu yasadan faydalanabilmesi için gerekli olan 2/3 çoğunluğa ulaşmada sona yaklaştıklarını belirtti.

Mecidiyeköyün lokasyon olarak değerine dikkat çeken Yıldırım, “Bu binalar 40 yıl önce yapılmış binalar ve deprem riski çok yüksek. Zaman artık bizlere sağlam yapılar inşa etmemiz gerektiğini gösteriyor. Mimari kaliteden ödün vermeden İstanbul’da sağlam binalar inşa etmek bizler için görev niteliğinde. Bu bilinçle bu özel projeye başladık. Binaların riskli olup olmadığının tespitinden sonra dönüşümünün önündeki engellerde kalkacak” dedi.

Bölgenin ihtiyaç ve dinamiklerini şirket bünyesindeki uzman kadroyla birlikte tespit edip değerlendirdiklerini ifade eden Y.Emre Yıldırım, “Park İnşaat olarak her kentsel dönüşüm projemizde kapsamlı bir ön çalışma yapıyoruz. Arsa ve kat maliklerinin beklentileri de göz önünde bulundurularak, sosyal altyapısı düşünülmüş, yaşamı ve doğayı merkez alan kentsel yenilenme projeleri ortaya çıkarmaya çaba gösteriyoruz” diye konuştu.

Organizasyonda kentsel yenilenme süreci hakkında düşüncelerini ifade eden hak sahipleri, İstanbul’un bir gerçeği olan depremden dolayı endişeyle yaşadıklarını ve bu endişeden kurtulmanın tek yolunun güvenilir bir firma ile kentsel dönüşüme “evet” demekten geçtiğini belirttiler.